Pulpety w dyniowo - pomidorowym sosie
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: jajka, mięso, orzechy wszystkie, drób
Składniki:
dynia piżmowa - 1/2 szt.
papryka czerwona - mała - 3 szt.
szalotki - 3 szt.
czosnek - 3 ząbki
gruszka - 1 szt.
sól - do smaku
pieprz - do smaku
sos pomidorowy z bazylią - 350 g
Pulpety:
mięso (kurczak lub indyk) - 300 g
cebula - mała - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
jajo - 1 szt.
mąka migdałowa - 2 łyżki
majeranek - 1 łyżeczka
sól - do smaku
pieprz - do smaku
olej do smażenia - trochę
Dodatkowo:
szczypiorek - trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.