Krewetki na dzikim ryżu
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, orzechy wszystkie, strączkowe, sezam, cytrusy, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
ryż dziki - 1 szklanka
szpinak baby świeży - 250 g
cebula - 1 szt.
czosnek - ząbki - 4 szt.
masło (może być klarowane - ghee) - trochę
sok z cytryny - kilka kropel
sól - do smaku
Dodatkowo:
jarmuż - 2 garści
masło + olej do smażenia po - 1 łyżka
ocet balsamiczny lub krem balsamiczny - trochę
czosnek - 1 ząbek
ziarna lekko uprażone sezamu, słonecznika lub płatki migdałowe - 2 garści
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.