Kanapka z jajkiem na wypasie
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: lunchbox, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, żyto, nabiał krowi
Składniki:
majonez - 2 łyżeczki
sos samuraja - 2 łyżeczki
sałata masłow liście - 4 szt.
jajka na twardo - 2 szt.
kiełki lucerny - 1 garść
ser zółty plastry - 2 szt.
korniszon - 2 szt.
Sposób przygotowania:
Następnie jedną kromkę chleba smarujemy obficie majonezem a drugą sosem samuraja.
Potem na chlebie układamy liście sałaty, ser żółty, na nich jajko pokrojone w grube plastry.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.