Spaghetti wegańskie jak zwykłe
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie
Składniki:
cebula duża - 1 szt.
seler naciowy - łodygi - 4 szt.
marchew - 4 szt.
olej do smażenia - 2-3 łyżki
zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
pieprz do smaku
papryka ostra szczypta
makaron bezglutenowy (opakowanie) - 250 g
natka pietruszki - 1 pęk
passata pomidorowa - 350 g
Dodatkowe informacje:
Nawet dzieci udało mi się oszukać, myślały że to spaghetti z wołowiną.Do czasu przygotowania należy doliczyć czas moczenia orzechów. Do spaghetti można użyć innego rodzaju orzechów lub nasiona słonecznika.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.