Drożdżowa strucla z makiem
RenixxRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: miody, gluten, nabiał, jajka, drożdże, cytrusy, pszenica, owies, nabiał krowi
Składniki:
mleko - 150 ml
drożdże świeże - 2,5 dag
proszek do pieczenia - 0,5 łyżeczki
masło - 10 dag
jajka - 2 szt.
cukier waniliowy - 1 łyżka
Dodatkowo:
masa makowa - 1 opakowanie
masło - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Wyłożyć masę makową, wyrównać i zwinąć w roladę. Papier do pieczenia posmarować masłem, luźno zawinąć przygotowaną roladę, ułożyć na blaszce. Pozostawić na 10-15 minut w ciepłym miejscu.
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 40 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.