Deser z tapioki z owocami
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: miody, gluten, nabiał, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mleko kokosowe - 200 ml
mleko od krowy - 250 ml
tapioka perełki - granulki - 2 łyżki
coś chrupkiego np. andruty lub liofilizowane owoce - 1 szt.
mus owocowy - 3 łyżki
Dodatkowe informacje:
Jeśli nie mamy niebieskich perełek, bo mi zostały z przepisu na mleczne bubble tea, to możemy dodać łyżkę więcej granulek do gotującego się mleczka.Sposób przygotowania:
Po ugotowaniu czekamy aż lekko wystygnie tapioka, dolewamy zimnej wody, mieszamy i przelewamy przez sito tak aby zostały same kuleczki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.