![Dorsz z kurkami na puree z kalafiora](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2023-07/17283-photo-main.jpg)
Dorsz z kurkami na puree z kalafiora
![](/cache/a32x32/files/users/730-avatar-557298672.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, grzyby, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
boczek plastry - kilka
sól i pieprz - do smaku
czosnek - 2-3 ząbki
kurki (mogą być mrożone) - 300 g
cebula - 1 szt.
mały kalafior - 1 szt.
gałka muszkatołowa - do smaku
śmietanki roślinnej lub 30% zwykłej krowiej - 100 ml
masło lub oliwa z oliwek - 50 ml
szczypiorek - do smaku
olej do smażenia - trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.