Chleb z orkiszu i sorgo
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: pieczywo
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: miody, gluten, strączkowe, sezam, orkisz, żyto
Składniki:
mąka żytnia - 100 g
mąka z sorgo - 150 g
drożdże - 25 g
zakwas piekarski - 30 g
woda ciepła - 480 ml
słonecznik - 50 g
siemie lniane - 20 g
mak trochę
sezam czarny - 1 łyżeczka
sól morska - 1 łyżka
miód - 1 łyżeczka
olej kokosowy - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
Do czasu wyrabiania ciasta jeszcze należy doliczyć czas wyrastania i pieczenia chleba, ponad 2 godziny. Przepyszny z masłem.Sposób przygotowania:
Łączę je z mokrymi i wyrabiam ciasto. Ja wyrabiam w robocie przsez ok 6 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.