Danie z Mikołaja - ryż z brody, gulasz z kubraka, purée z worka
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: danie główne, sosy
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, orzechy wszystkie, soja, nabiał krowi
Składniki:
papryka czerwona na czapkę i kubrak - 4 szt.
kalafior na brodę i czapkę - 1/2 szt.
brokuł na worek - 1 szt.
pieczarki na pasek i pompona - 6 szt.
czosnek na brwi i wąsy - 4 ząbki
cukinia na buziaka - 1/2 szt.
imbir na rękę - 2 cm
fioletowa marchew na oczy - 2 plastry
pomidorek koktajlowy na pompona - 1 szt.
słodka śmietana 30% lub wegańska - 4 łyżki
sól - do smaku
pieprz - do smaku
gałka muszkatołowa - szczypta
olej do smażenia i gotowania - trochę
cebula - 1 szt.
sos sojowy - 1 łyżka
passata z pomidorów (może być żółtych) - 250 ml
szczypiorek do posypania - trochę
Sposób przygotowania:
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.