Aromatyczny kompot z mirabelek
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: napoje
Specjalne: gotuj w stylu eko, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody
Składniki:
laska cynamonu - 1 szt.
kardamon - 3 szt.
nasiona anyżu - 1 łyżeczka
cukier trzcinowy np. jasny / miód do smaku
tymianek świeży do smaku
żółte śliwki ( opcjonalnie ) - 8 szt.
Sposób przygotowania:
Można przygotować weki na zimę. Dowolną ilość mirabelek zalać wodą, dodać te same przyprawy i cukier. Zagotować. Przełożyć do słoików, mocno zakręcić i pasteryzować 10-15 minut. Po pasteryzacji wyjąc i ustawić dnem do góry, odwrócić po ostygnięciu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.