Bakłażany ze szpinakiem i kozim serem zapiekane w pomidorach
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: jednogarnkowe, przystawki i przekąski, zapiekanki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał kozi, owczy, nabiał, nabiał krowi
Składniki:
szpinak - 500 g
kozi serek - 200 g
czosnek - 4 ząbki
pulpa pomidorowa z bazylią (2 słoiczki) - 1 litr
olej do smażenia - trochę
ser cheddar - 100 g
Sposób przygotowania:
Dodajemy przepłukany szpinak i mieszamy. Szpinak bardzo zmniejszy swoją objętość. Gdy woda już odparuje dodajemy serki kozie i po ich rozpuszczeniu doprawiamy je solą i pieprzem.
Zapiekamy w temp. 180 stopni przez ok. 30 - 40 min.
Podajemy na gorąco lub zimno.
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.