
Gnocchi w sosie śmietanowo - szparagowym

Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa, niemiecka, włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, orzechy wszystkie, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
szparagi białe - 1/2 pęku
szparagi zielone - 1/2 pęku
cebula szalotka - 1 szt.
czosnek - 1 ząbek
tymianek cytrynowy - kilka listków
natka pietruszki posiekana - 2-3 łyżki
suszone pomidory w oliwie - 4-5 szt.
orzechy brazylijskie - kilka
śmietanka 30% - 150 ml
woda - 250 ml
bulionetka domowa warzywna - 1 łyżeczka
skrobia kukurydziana lub z tapioki - 1 łyżka
skórka otarta z cytryny - 1/4 łyżeczki
sok wyciśnięty z cytryny - 1 ml
sól i pieprz - do smaku
garnek do gotowania na parze z dwoma poziomami
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.