Sałatka z marynowanym selerem i szynką
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: jajka, mięso, drób
Składniki:
szynka drobiowa - 450 g
seler marynowany - 170 g
jajka - 4 szt.
kukurydza konserwowa - 220 g
szczypiorek (do posypania) trochę
majonez (najlepiej domowy) - 100 g
sól himalajska do smaku
pieprz ziarnisty do smaku
Sposób przygotowania:
Ananasa świeżego lub z puszki kroimy na małe kawałeczki.
Kukurydzę i selera odcedzamy na sitku. Szynkę kroimy w paseczki.
Ugotowane jajka studzimy, obieramy i kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki wsypujemy do miski, dodajemy majonez, musztardę, sól i pieprz i mieszamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.