![Buraczkowa z sokiem z kiszonych warzyw](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-11/14731-photo-main.jpg)
Buraczkowa z sokiem z kiszonych warzyw
![](/cache/a32x32/files/users/Bas.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: soja, grzyby
Składniki:
pietruszka - 1 szt.
seler mały kawałek - 1 szt.
por kawałek z białej części - 10 cm
sos sojowy - 2 szt.
ocet jabłkowy - 1 łyżka
grzyby suszone (borowik lub podgrzybek) kilka
ugotowane buraki - 2-3 szt.
śmietanka roślinna (owsiana lub konopna) lub mleczko kokosowe do smaku
liść laurowy - 1 szt.
ziele angielskie - 2 szt.
imbir, kurkuma kłącze (opcjonalnie) - 1 cm
cebula - 1 szt.
czosnek - 1-2 ząbek
olej do smażenia lub masło shea lub inny tłuszcz
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.