Buraczkowa z sokiem z kiszonych warzyw
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: soja, grzyby
Składniki:
pietruszka - 1 szt.
seler mały kawałek - 1 szt.
por kawałek z białej części - 10 cm
sos sojowy - 2 szt.
ocet jabłkowy - 1 łyżka
grzyby suszone (borowik lub podgrzybek) kilka
ugotowane buraki - 2-3 szt.
śmietanka roślinna (owsiana lub konopna) lub mleczko kokosowe do smaku
liść laurowy - 1 szt.
ziele angielskie - 2 szt.
imbir, kurkuma kłącze (opcjonalnie) - 1 cm
cebula - 1 szt.
czosnek - 1-2 ząbek
olej do smażenia lub masło shea lub inny tłuszcz
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.