![Nalewka winogronowa na miodzie](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2023-01/16863-photo-main.jpg)
Nalewka winogronowa na miodzie
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: napoje
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody
Składniki:
spirytus 70% - 1 litr
goździki - 6 szt.
miód naturalny - 400 g
Sposób przygotowania:
Owoce zalać płynnym miodem, odstawić na kolejne 2-3 tygodnie, codziennie potrząsać słojem, aby miód się rozpuścił.
Po tym czasie zlać płyn z nad owoców, dodać do niego nalew alkoholowy, wymieszać. Owoce przełożyć do słoja, będą świetnym dodatkiem do deserów, ciast, lodów, sałatek owocowych lub zrobienia domowych owoców w czekoladzie.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.