Ciasto na kruchym spodzie z mascarpone i spiruliną
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 2,5 szklanki
cukier kokosowy - 3/4 szklanki
masło - 250 g
jajko - 1 szt.
Masa 1:
kajmak - 3 łyżki
woda - 1 łyżka
pestki słonecznika - trochę
Masa 2:
śmietana 30% - 200 g
mascarpone - 500 g
cukier puder - 1 łyżeczka
spirulina w proszku niebieska - 0,5 łyżeczki
sól - szczypta
sok z wyciśnięty z cytryny - 1 szt.
ozdoby: cukrowa posypka, motylki
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.