Tagine z dynią
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: jednogarnkowe
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
cynamon, kardamon, kmin, kolendra, papryczka chili, kurkuma po - 1/2 łyżeczki
sól - do smaku
szafran - szczypta
kiszona cytryna - 1/2-1 szt.
liść laurowy - 2 szt.
oliwa z oliwek - 2 łyżki
cebula - 1 szt.
imbir - 2 cm
pomidory w puszcze lub świeże koktajlowe - 250 g
koncentrat pomidorowy - 2 łyżeczki
papryka - 1 szt.
marchew - 1 szt.
świeża mięta i kolendra - 1 garść
ugotowana komosa do podania - trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.