Gofry chlebowe
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał kozi, owczy, miody, gluten, nabiał, drożdże, orkisz
Składniki:
mąka chlebowa orkiszowa typ 1100 - 300 g
siemie lniane - 2 łyżki
sól - 1/2 łyżeczki
cukier / miód - 1/2 łyżeczki
drożdże lub proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
woda - 200-250 ml
feta - 200 g
pieczona papryka w zalewie - 1 szt.
wędzona papryka - 1 szczypta
Dodatki:
ogórek, kiełki, rukola - do smaku
Sposób przygotowania:
Fetę i paprykę umieść w blenderze i zrób pastę, dopraw wędzoną papryką. Porcję pasty nałóż na wypieczonego gofra i dekoruj ulubionymi składnikami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.