Drożdżówki z serem i truskawkami
StokrotkaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, drożdże, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 2 szklanki
drożdże świeże - 3 dag
mleko ciepłe - 200 ml
cukier - 5 dag
żółtka jajek - 2 szt.
masło - 7-8 dag
sól - 0,5 łyżeczki
Masa serowa:
ser biały - 0,5 kg
masło - 10 dag
cukier puder - 10-12 dag
jajka - 2 szt.
budyń śmietankowy - 1 opakowanie
Kruszonka:
mąka pszenna - 20 dag
masło - 10 dag
cukier kryształ - 10 dag
cukier waniliowy - 1 łyżka
żółtko jajek - 1 szt.
Pozostałe składniki:
truskawki - 20-30 dag
skórka pomarańczowa kandyzowana - 2-3 łyżki
jajko - 1 szt.
mleko - 1 łyżka
cukier puder - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Kruszonka:
Z mąki, cukru, cukru waniliowego, żółtka i masła zrobić kruszonkę, odłożyć do lodówki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.