Tortilla z ryżem konjac
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: lunchbox
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka, grzyby
Składniki:
jaja - 5 szt.
cebula - mała - 1 szt.
pieczarki - pokrojone w kosteczkę - 1 szklanka
natka pietruszki drobno posiekana - 1 łyżka
olej do smażenia - trochę
proszek grzybowy (opcjonalnie) - do smaku
Sposób przygotowania:
Cebulkę i pieczarki kroimy w kostkę, szklimy na oleju ok. 3-5 minut na małym ogniu, aż odparuje woda powstała ze smażenia pieczarek, następnie dodajemy ryż konjac. Smażymy chwilę. Jaja rozbijamy do miski dodajemy sól, pieprz, granulowany czosnek (dodajemy na tym etapie puder grzybowy jeśli chcemy nadać omletowi jeszcze bardziej grzybowy posmak) i mieszamy. Wlewamy masę do zeszklonej cebulki i ryżu konjac, smażymy na złoty kolor na małym ogniu. Za pomocą pokrywki odwracamy tortillę na drugą stronę. Smażymy jeszcze kilka minut. Wyjmujemy i posypujemy natką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.