Naleśniki z jabłkiem, żurawiną, syropem z pędów sosny i imbirem z cukrem sosnowym
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: danie główne, desery, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, cytrusy, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
imbir - 2 cm
żurawina - 1 garść
sok z cytryny - 1 łyżka
syrop z pączków sosny - 3 łyżki
cukier trzcinowy - 1 łyżka
igły sosny - kilka
Ciasto naleśnikowe:
mąka orkiszowa - 150 g
woda gazowana - 100 ml
woda - 200 ml
jajko - 1 szt.
sól - 1 szczypta
masło klarowane do smażenia - trochę
Cukier puder sosnowy:
cukier trzcinowy - 2 łyżki
igły sosny - kilka
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.