![Pulpety wołowe z kasztanami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2023-01/16859-photo-main.jpg)
Pulpety wołowe z kasztanami
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: na zimę (rozgrzewające), Sylwester
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, wołowina, nabiał krowi
Składniki:
żurawina suszona - 100 g
wino - 50 ml
cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
masło klarowane - 1 łyżka
bułka tarta - 130 g
kasztany suszone (waga ugotowanych) - 150 g
tymianek świeży listki - 1/2 łyżeczki
sól - 1 łyżeczka
pieprz mielony - 1/2 łyżeczki
mielona gałka muszkatołowa - 1/4 łyżeczki
jajo - 1 szt.
olej do nasmarowania naczynia żaroodpornego - trochę
Dodatkowe informacje:
Do czasu przygotowania należy doliczyć czas moczenia i gotowania kasztanów. Można od razu ugotować większą porcję i część na gorąco zamknąć w słoiku i wykorzystać do innych dań.Sposób przygotowania:
Naczynie żaroodporne nasmarować olejem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.