Sałatka z topinamburem, ciecierzycą i dressingiem
NikitaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody, orzechy wszystkie
Składniki:
ciecierzyca gotowana - 3/4 szklanki
papryka słodka - trochę
jabłko małe - 1 szt.
orzechy włoskie - 2 łyżki
sałata lodowa - kilka listków
oliwa z oliwek - 1 łyżka
sól i pieprz - do smaku
miód - 1 łyżeczka
rukiew wodna - kilka listków
Dodatkowe informacje:
Zamiast O'range & Balsamico można zrobić dressing z oliwy z oliwek, soku pomarańczowego i jasnego octu balsamicznegoSposób przygotowania:
Jabłko pokroić w ćwiartki, wykroić gniazda nasienne i pokroić w cienkie plasterki. Orzechy włoskie uprażyć na suchej patelni.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.