Muffiny makowe ze skórką pomarańczową
RenixxRodzaj posiłku: ciasta, desery, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka tortowa - 200 g
mąka ziemniaczana - 50 g
masło - 150 g
cukier puder - 150 g
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
śmietana gęsta - 2 łyżki
jajka - 4 szt.
mak mielony - 50 g
skórka pomarańczowa kandyzowana - 3-4 łyżki
aromat migdałowy - 0,5 łyżeczki
aromat pomarańczowy - 0,5 łyżeczki
Polewa:
czekolada deserowa - 100 g
spirytus - 1 łyżka
masło - 1 łyżka
migdały płatki - 3-4 łyżki
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.