Sernik pistacjowy na zimno
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): śródziemnomorska
Specjalne: dla dzieci, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, mięso, orzechy wszystkie, kakao, nabiał krowi
Składniki:
pistacje - 100 g
żelki owocowe bez cukru - 100 g
płatki daktylowe - 100 g
słonecznik pestki - 150 g
Masa pistacjowa:
jogurt naturalny typu greckiego - 800 g
śmietana kwaśna 30% - 150 ml
żelatyna w proszku - 2 i 1/2 łyżeczki
Polewa:
czekolada biała - 100 g
krem z pistacji 100 % - 100 g
Dekoracja:
pistacje - 50 g
owoce (winogrona, borówki, truskawki, maliny) lub kwiaty jadalne - trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.