Zapiekanka warzywna z makaronem pełnoziarnistym bezglutenowym
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
cukinia mała zielona (około 10-12 cm) - 2 szt.
papryka - 2 szt.
pieczarki mini - 250 g
cebula - 1 szt.
oliwa - 1 łyżeczka
makaron pełnoziarnisty bezglutenowy - 200 g
pomidory podłużne żółte - 2-3 szt.
pomidory podłużne czerwone - 2-3 szt.
ser cheddar - 80-100 g
sos:
mleko - 400 ml
masło - 1 łyżka
mąka bezglutenowa - 2 łyżki
sól - 1/2 łyżeczki
pieprz mielony - 1/4 łyżeczki
gałka muszkatołowa - szczypta
pesto bazyliowe - 2 łyżki
pieprz i sól - do smaku
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.