![Kanapki z hummusem i pomidorem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2022-09/16590-photo-main.jpg)
Kanapki z hummusem i pomidorem
![](/cache/a32x32/files/users/1106-avatar-1654041772.jpg)
Rodzaj posiłku: śniadanie, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: gluten, sezam, cytrusy, pszenica
Składniki:
pomidor - 2 szt.
rzodkiewki - 1 pęk
listki bazylii - kilkanaście
ciecierzyca ugotowana - 1 szklanka
tahini - 1 łyżeczka
czosnek - 1 ząbek
sól - do smaku
olej - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Półbagietki kroimy na połówki, opiekamy delikatnie w piekarniku. Smarujemy hummusem i obkładamy plastrami pomidora, rzodkiewki, listkami bazylii.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.