Sałatka z cykorii z awokado i solą sezamową Gomasio
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: lunchbox, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, soja, sezam, cytrusy
Składniki:
awokado - 1 szt.
natka pietruszki posiekana - 3 łyżki
jogurt sojowy naturalny - 100 g
olej z orzechów - 1 łyżka
pieprz do smaku
gomasio - 3 łyżki
cytryna - 1/2 szt.
Dodatkowe informacje:
Cykoria mimo, ze nie wszystkich zachwyca smakiem jest znana ze swoich niezwykłych właściwości - warto ją włączyć do diety.Sposób przygotowania:
Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i siekamy.
Awokado pozbawiamy pestki, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.