Sos pomidorowy z passaty
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: sosy
Kuchnia (region): międzynarodowa, włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
passata pomidorowa - 500 g
czosnek ząbki - 3 szt.
oregano - 1 łyżeczka
przyprawa suszone pomidory z bazylią i czosnkiem niedzwiedzim - 1 łyżeczka
sól himalajska do smaku
pieprz do smaku
oliwa z oliwek - 10 łyżek
Sposób przygotowania:
Następnie do cebuli wlewamy passatę i dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę.
Potem dodajemy przyprawy
Finalnie blenderujemy całość na gładki sos.
Na końcu doprawiamy do smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.