Racuchy drożdżowe
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: desery, lunchbox, pieczywo, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, drożdże, owies, orkisz
Składniki:
jajko - 1 szt.
drożdże świeże - 2 dag
napój roślinny owsiany - 1 i 1/2 szklanki
cukier trzcinowy - 3 łyżki
olej kokosowy do smażenia trochę
owoce jagodowe do podania trochę
syrop malinowy do podania trochę
Sposób przygotowania:
Mąkę przesiewamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy zaczyn i wyrabiamy jednolite ciasto.
Ciasto zostawiamy do wyrośnięcia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.