Danie jednogarnkowe z kiszoną kapustą i grzybami
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, sałatki
Kuchnia (region): kresowa, międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, strączkowe, grzyby, nabiał krowi
Składniki:
marchew - 2 szt.
masło - 3 łyżki
oliwa - 3 łyżki
grzyby leśne lub pieczarki - 300 g
kapusta kiszona - 500 g
ziemniaki - 4 szt.
fasola czerwona - 1 słoik
sól do smaku
pieprz do smaku
zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
czosnek granulowany - 1 łyżeczka
liść laurowy - 1 szt.
ziele angielskie - 5 szt.
suszone jagody jałowca - 2 szt.
Sposób przygotowania:
Doprawiamy do smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.