Placki z serka waniliowego
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 2 szt.
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
mąka jasna - 0,5 szklanki
olej - 3 łyżki
sól - 1 szczypta
olej do smażenia trochę
Sposób przygotowania:
Następnie dodajemy serki waniliowe oraz jajka i olej. Mieszamy wszystko, aż składniki połączą się. Potem rozgrzewamy patelnię z niewielką ilością oleju. Łyżką nakładamy na patelnię porcje ciasta. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.