Sernik z kruszoną posypką
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
masło - 250 g
cukier puder trzcinowy - 2 łyżki
sól morska - 1 szczypta
żółtka - 4 szt.
kwaśna śmietana - 2 łyżki
jajka - 6 szt.
cukier - 1 szklanka
ekstrakt waniliowy - 2 łyżeczki
budyń waniliowy - 1 szt.
mąka - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Po tym czasie jedną z części wyłożyć dno tortownicy o średnicy 24cm.
Spód wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180st i pieczemy 15-20 min.
W tym czasie jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę.
Do jajek dodajemy ser, aromat, budyń, mąkę i miksujemy wszystko na bardzo wolnych obrotach miksera.
Masę serową wylewamy na podpieczony spód.
Na wierzch zetrzeć na tarce druga połowę ciasta.
Piec ok 60 min w 180st.
Zostawić do wystudzenia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.