Letnia sałatka z dressingiem kokosowym
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
kukurydza świeża lub mrożona - 1 szklanka
mleko kokosowe o dużej zawartości tłuszczu - zbieramy kilka łyżek gęstej smietanki znajdującej sie na wierzchu mleka po otwarciu - 3 łyżki
pieprz kolorowy do smaku
Sposób przygotowania:
Ogórki obieramy, kroimy w kostkę.
Ogórki mieszamy z kukurydzą oraz śmietanką kokosową (zbieraną na wierzchu puszki mleka kokosowego).
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.