Śniadaniowy bowl z tofu i owocami leśnymi
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: desery, lunchbox, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, soja, kakao, pszenica, jęczmień, nabiał krowi
Składniki:
płatki owsianych i z dawnych odmian pszenicy - 0,5 szklanki
masło - 1 łyżka
sól himalajska - 1 szczypta
silken tofu - 1,5 szklanki
stewia w proszku - 1 szczypta
cukier kokosowy - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
Następnie do kaszy dodajemy sól i zalewamy 2 szklankami wrzątku.
Potem dodajemy masło i zagotowujemy.
Zaraz potem zmniejszamy grzanie , mieszamy, przykrywamy przykrywka i gotujemy 5 min na minimalnym ogniu.
Po tym czasie zostawiamy kaszę pod przykryciem kolejne 5 min bez gotowania już by doszła.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.