![Domowy susz pokrzywowy](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-08/11796-photo-main.jpg)
Domowy susz pokrzywowy
![](/cache/a32x32/files/users/1106-avatar-1654041772.jpg)
Rodzaj posiłku: przetwory
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
Dodatkowe informacje:
Jeśli tylko mamy dostęp do pokrzywy rosnącej z dala od zanieczyszczeń miasta koniecznie warto przygotowac z niej susz na zimę.Z takiej pokrzywy możemy przygotowywać napary, które wzmacniają nasz organizm i dostarczają mnóstwa witamin i minerałów.
Sposób przygotowania:
Najlepiej zbierać górne pędy liściowe.
Włączamy suszarkę i suszymy kilka godzin aż susz idealnie wyschnie.
Wyłączamy suszarkę i zostawiamy ziele na pół godziny by wystygło.
Po tym czasie susz możemy pociąć nożyczkami i przełożyć do ściśle zakręcanych słoików.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.