Domowy susz pokrzywowy
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: przetwory
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
Dodatkowe informacje:
Jeśli tylko mamy dostęp do pokrzywy rosnącej z dala od zanieczyszczeń miasta koniecznie warto przygotowac z niej susz na zimę.Z takiej pokrzywy możemy przygotowywać napary, które wzmacniają nasz organizm i dostarczają mnóstwa witamin i minerałów.
Sposób przygotowania:
Najlepiej zbierać górne pędy liściowe.
Włączamy suszarkę i suszymy kilka godzin aż susz idealnie wyschnie.
Wyłączamy suszarkę i zostawiamy ziele na pół godziny by wystygło.
Po tym czasie susz możemy pociąć nożyczkami i przełożyć do ściśle zakręcanych słoików.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.