Młoda kapusta z groszkiem
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
maslo klarowane - 2 łyżki
kapusta młoda główka - 1 szt.
groszek zielony - 1 szklanka
ziemniak - 2 szt.
ziele angielskie - 10 szt.
pieprz czosnkowy do smaku
sól kłodawska do smaku
Sposób przygotowania:
Zaraz potem kapustę obieramy z zewnętrznych liści, myjemy, szatkujemy dość grubo i wrzucamy do cebuli. Przesmażamy na maśle kilka minut.
Następnie dodajemy przyprawy i zalewamy litrem wody.
Potem ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do kapusty. Gotujemy ok 30 min.
10 min przed końcem gotowania dodajemy groszek.
Finalnie doprawiamy do smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.