Grzaniec bezalkoholowy z suszonych owoców
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: desery, napoje
Kuchnia (region): kresowa, polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
suszone morele bio planet - 10 szt.
suszone śliwki - 10 szt.
herbata czarna korzenna - 2 łyżeczki
cytryna - 1 szt.
kurkuma - 2 szczypty
siemię lniane złote bio planet - 1 łyżeczka
gożdziki - 5 szt.
syrop daktylowy do smaku
Sposób przygotowania:
Zalewamy ok 3 l wody, najlepiej przefiltrowanej.
Dodajemy herbatę, goździki, siemię lniane.
Zagotowujemy, zmniejszamy grzanie.
Gotujemy ok 5-7 min na wolnym ogniu pod przykrywką.
Wyłączamy i zostawiamy kompot na 10 min, do przestygnięcia i naciągnięcia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.