Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, orkisz
Składniki:
jajko - 1 szt.
cebula mała - 1 szt.
maka orkiszowa - 2 łyżki
czosnek granulowany - 1 łyżeczka
pieprz do smaku
susz natka pietruszki - 1 łyżeczka
olej kokosowy trochę
Sposób przygotowania:
Zaraz potem do startych ziemniaków dodajemy jajko, mąkę i przyprawy, mieszamy wszystko aż składniki połączą się w gładką masę.
W końcu rozgrzewamy patelnię z niewielką ilością oleju.
Finalnie łyżką stołową nakładamy na rozgrzaną patelnię porcje ciasto, lekko je rozsmarowujemy i wyrównujemy nadając plackom kształt.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.