Wieprzowina w grzybowym sosie
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, sosy
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wigilia
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, drożdże, grzyby, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
suszone borowiki - 1 garść
cebula - 1 szt.
ghee - 1 łyżka
bulion ekologiczny w kostce - 1 szt.
sól himalajska do smaku
majranek - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Mięso oprószamy solą i panierujemy w mące.
Na rozgrzanym ghee obsmażamy mięso na złoto.
Grzyby przekładamy do miski, dodajemy kostkę bulionową, zalewamy 1,5 szkl wrzątku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.