Duszona kapusta włoska z fasolą
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: strączkowe
Składniki:
fasola - 1 słoik
cebula - 2 szt.
olej - 3 łyżki
marchew - 2 szt.
liść laurowy - 2 szt.
czerwone wino - 1 szklanka
pomidory siekane - 1 słoik
Sposób przygotowania:
Dodajemy poszatkowaną kapustę, marchew pokrojoną w kosteczkę, fasolę z zalewą, wino, przyprawy, pomidory i dwie szkl wody.
Wszystko zagotowujemy, zmniejszamy grzanie i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem ok 30-40 min.
Doprawiamy do smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.