Wegańskie flaczki sojowe
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: jednogarnkowe
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegańskie
Zawiera: soja, strączkowe
Składniki:
olej kokosowy - 3 łyżki
liśc laurowy - 1 szt.
ziele angielskie - 10 szt.
soczewica - 3 łyżki
marchew - 4 szt.
pietruszka - 2 szt.
seler - 150 g
kostka sojowa - 150 g
pokrzywa posiekana - 1 garść
czosnek granulowany - 2 łyżki
pieprz - 1/2 łyżeczki
papryka - 2 łyżeczki
imbir - 2 łyżeczki
przyprawa do flaków - 2 łyżki
majeranek - 1 łyżka
sos sojowy - 2 łyżki
ocet jabłkowy - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Potem dodajemy soczewicę.Obieramy warzywa korzeniowe: marchew, seler, pietruszkę i ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do zupy i gotujemy ok. 25 min.
Następnie dodajemy przypraw i gotujemy 5 minut.
Na koniec wsypujemy kostkę sojową i zieleninę i gotujemy jeszcze ok 10 min.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.