Ciastka z amarantusem
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: ciasta, desery, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, owies, nabiał krowi
Składniki:
amarantus suchy lub ekspandowany - 50 g
jajko - 1 szt.
mąka gryczana - 2 łyżki
jogurt grecki - 5 łyżek
Sposób przygotowania:
Następnie dodajemy cukier, mąkę gryczaną i mieszamy.
Potem dodajemy jogurt i jajko, mieszamy dokładnie.
Następnie masę zostawiamy na 5-10 min by płatki zmiękły i lekko napęczniały.
W kolejnym kroku bierzemy po łyżce masy, formujemy w dłoniach ciastka i układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem lub matą silikonową do pieczenia.
Finalnie pieczemy ok 15 min w 180 stopniach grzanie góra dół.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.