![Ciastka z amarantusem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-11/14785-photo-main.jpg)
Ciastka z amarantusem
![](/cache/a32x32/files/users/1106-avatar-1654041772.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, owies, nabiał krowi
Składniki:
amarantus suchy lub ekspandowany - 50 g
jajko - 1 szt.
mąka gryczana - 2 łyżki
jogurt grecki - 5 łyżek
Sposób przygotowania:
Następnie dodajemy cukier, mąkę gryczaną i mieszamy.
Potem dodajemy jogurt i jajko, mieszamy dokładnie.
Następnie masę zostawiamy na 5-10 min by płatki zmiękły i lekko napęczniały.
W kolejnym kroku bierzemy po łyżce masy, formujemy w dłoniach ciastka i układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem lub matą silikonową do pieczenia.
Finalnie pieczemy ok 15 min w 180 stopniach grzanie góra dół.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.