Sałata z figą
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sałatki, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska, śródziemnomorska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, orzechy wszystkie, nabiał krowi
Składniki:
śmietana gęsta np: 18% - 0,5 szklanki
cukier np: brzozowy - 1 łyżeczka
migdały - 1 garść
sól himalajska do smaku
Sposób przygotowania:
Następnie myjemy sałatę i osuszamy w wirówce do sałaty, rwiemy na mniejsze kawałki i wkładamy do miski.
Potem figi myjemy, kroimy w kawałki i wrzucamy do sałaty.
Następnie śmietanę mieszamy z cukrem, którą dodajemy do sałaty.
Migdały kroimy dosyć grubo, prażymy je chwilę na suchej patelni i na koniec solimy.
Finalnie migdałami posypujemy sałatę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.