![Gofry z dojrzałych bananów](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-08/15730-photo-main.jpg)
Gofry z dojrzałych bananów
![](/cache/a32x32/files/users/1106-avatar-1654041772.jpg)
Rodzaj posiłku: lunchbox, śniadanie, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 3 szt.
mąka - 24 łyżek
jogurt - 4 łyżki
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Następnie widelcem rozgniatamy owoce.
Potem do bananów dodajemy mąkę i jajka, mieszamy.
Dodajemy też olej i jogurt, mieszamy ( w razie potrzeby dodajemy więcej lub mniej jogurtu).
Rozgrzewamy gofrownicę, spryskujemy olejem (lub smarujemy olejem za pomocą pędzelka).Następnie łyżką nakładamy porcje ciasta. Smażymy na złoto z obu stron.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.