Gofry z dojrzałych bananów
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: lunchbox, śniadanie, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 3 szt.
mąka - 24 łyżek
jogurt - 4 łyżki
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Następnie widelcem rozgniatamy owoce.
Potem do bananów dodajemy mąkę i jajka, mieszamy.
Dodajemy też olej i jogurt, mieszamy ( w razie potrzeby dodajemy więcej lub mniej jogurtu).
Rozgrzewamy gofrownicę, spryskujemy olejem (lub smarujemy olejem za pomocą pędzelka).Następnie łyżką nakładamy porcje ciasta. Smażymy na złoto z obu stron.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.