• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Nowe produkty
    • Kulinarne ABC
    • Wiemy co jemy
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło - AZgotuj
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Nowe produkty
    • Kulinarne ABC
    • Wiemy co jemy
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło - AZgotuj
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... możesz uniknąć ziarenek gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego w bigosie, zalewie, zupie czy gulaszu? Wystarczy do gotowanej potrawy wrzucić powieszoną na łańcuszku bądź dratwie metalową kulę- zaparzacz do herbaty liściastej, wypełnioną ziarenkami przypraw. Oczywiście unikamy takich na rączce z tworzywa sztucznego.
  • Czy wiesz, że... ekologiczne warzywa mogą być ogromne? Kalafior o wadze 14 kg, brokuł 15 kg, marchew 9,5 kg i kapusta 35 kg zostały wyhodowane przez jednego człowieka. Te i 3 inne rekordy w świecie warzyw - gigantów należą do Johna Evansa z Alaski. Sekret Johna to zdrowa, czysta gleba i organiczny kompost. Niby mało, a tak wiele. Trzymamy za niego kciuki!
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki zawiera duże ilości - prowitaminy A (beta-karoten) odpowiedzialnej m.in. za prawidłowe widzenie; - witaminy C (4 razy więcej niż w kapuście kiszonej), dodawajmy ją do nieco przestudzonych potraw lub spożywajmy bez podgrzewania ponieważ poddana obróbce termicznej szybko się utlenia i traci swoje właściwości; - magnezu będącego składnikiem chlorofilu (barwnik nadający kolor zielony)podobnego w swej strukturze do hemoglobiny, podnosi efektywność serca. Natka pietruszki jest polecana przy problemach z pęcherzem, wykazuje działanie moczopędne i antyseptyczne. Przynosi ulgę w bólach miesiączkowych. Maskuje nieświeży oddech np. po spożyciu czosnku. Pobudza wydzielenie śliny i soku żołądkowego co z kolei ułatwia trawienie.
  • Czy wiesz, że... Wyrzucenie pestki awokado, to zwykłe marnotrawstwo. Ususz ją, zetrzyj na tarce i posyp posiłek a dodasz wiele wartościowych składników do swojej potrawy. Nie jest trująca.
  • Czy wiesz, że... kiszenie (proces fermentacji) to rozkład cukrów zawartych w warzywach lub produktach mlecznych na kwas mlekowy. Odbywa się on przy użyciu bakterii kwasu mlekowego. Przy poprawnie przeprowadzonej fermentacji obniża się pH kiszonki i nie rozwijają się procesy gnilne. Kiszeniu możemy poddawać prawie wszystkie warzywa ale warzywa z wysoką zawartością cukrów łatwiej poddają się procesowi fermentacji. Najczęściej używane to kapusta, ogórek, marchew, burak, seler, pietruszka. Warzywa kiszone oraz soki z warzyw kiszonych charakteryzują się niską kalorycznością i sole mineralne są łatwiej przyswajalne. Bakterie mlekowe biorą udział w trawieniu spożywanych przez człowieka pokarmów, wytwarzają witaminy i kwasy organiczne, które są wchłaniane z przewodu pokarmowego do organizmu. Bakterie te biorą udział w rozkładzie substancji toksycznych i rakotwórczych, hamują wzrost patogenów, wzmacniają układ immunologiczny. Kiszonki najlepiej stosować jako przekąski między posiłkami, przechowywać w lodówce.
  • Czy wiesz, że... orkisz, to też pszenica ale ma nad nią przewagę: orkisz nie został poddany licznym zmianom jak to mamy miejsce w przypadku pszenicy, która dając znacznie większe plony wyparła orkisz z rynku. Orkisz ma więcej w stosunku do pszenicy: pełnowartościowego białka; lepiej przyswajalnego glutenu; więcej witamin rozpuszczalnych w tłuszczach jak A, E i D; Orkisz jest również podstawą kuchni Świętej Hildegardy z Bingen, która uważała to zboże, kasztany jadalne oraz koper włoski za jedyne w pełni przyswajalne przez człowieka produkty spożywcze.
  • Czy wiesz, że... czarna sól pachnie jajem? Charakterystyczny zapach zawdzięcza zawartości siarczku żelaza. Dlatego w kuchni roślinnej możemy użyć jej, by nadać daniu jajeczny aromat.
  • Czy wiesz, że... dlaczego żółtko czasem jest sine? Jeśli gotujemy zbyt długo jajka, powstaje charakterystyczny szaro-zielony nalot, jest to wynikiem reakcji we wnętrzu jajka dwóch pierwiastków: siarki i żelaza. Reakcja zazwyczaj zachodzi, gdy gotujemy jajka dłużej, niż 10 min. Nalot ten nie jest szkodliwy, choć wielu osobom odbiera apetyt, a podobno nawet obniża wartość odżywczą jaj.
  • Czy wiesz, że... jeśli chcesz pohamować swój apetyt przystrój swój stół niebieskim obrusem i innymi dodatkami w tym kolorze. Najlepiej jedz z niebieskiego talerzyka. Kolory stymulują poszczególne części autonomicznego układu nerwowego, który wpływa na metabolizm i wydzielanie hormonów. I tak niebieski chłodzi jak woda oraz ułatwia przemianę materii. Dobrze się w takim razie sprawdzi porcelana angielska, rosyjska lub nasze rodzime ludowe wzory.
  • Czy wiesz, że... kokos nie jest orzechem? To co kupujemy w sklepie jest pestką owoca, pozbawioną owocni, czyli cienkiej skórki i grubej warstwy włókien.
  • Czy wiesz, że... miasto Chicago w USA wzięło nazwę od czosnku? Nazwa miasta pochodzi od słowa Chicagaoua, które w języku Indian oznacza czosnek.
  • Czy wiesz, że... orzechy pekan zawierają najwięcej cynku wśród orzechów, poprawiają męską płodność, wpływają na produkcję testosteronu. Witamina K zawarta w orzechach pomaga kobietom ograniczyć zbyt duże krwawienie menstruacyjne. To jedne z najdroższych orzechów świata, na szczęście wystarczy mała garstka.
  • Czy wiesz, że... Aby przekrojone awokado nie zbrązowiało, wystarczy zostawić w nim pestkę i schować do lodówki.
  • Czy wiesz, że... produkty będące wynikiem fermentacji to nie tylko kiszona kapusta ale również: tempeh - sfermentowane ziarna soi, produkt charakterystyczny dla kuchni indonezyjskiej, zamiennik mięsa i nabiału w kuchni wegetariańskiej; chleb - najwyższej jakości pieczywo rośnie dzięki zakwasowi; jogurt, kefir, - mleko poddane zakwaszeniu; miso - charakterystyczna dla kuchni japońskiej gęsta pasta ze sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu, soli oraz drożdży piwo, wino, cydr - w wyniku fermentacji powstaje alkohol; kimchi - kuchnia koreańska - produkt na bazie kiszonki z kapusty pekińskiej, rzepy lub ogórka z dodatkiem papryczki chilli kombucza – napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany warzywa i owoce - soki i kiszone warzywa oraz owoce
  • Czy wiesz, że... sól różowa himalajska jest solą morską, chociaż jest wydobywana na wysokości 4000 m.n.p. morza? Spowodowane jest to ruchami tektonicznymi, które wypiętrzają Himalaje od setek milionów lat. Kiedyś w tym miejscu znajdowało się prehistoryczne morze, w tym czasie też powstały złoża, które w późniejszym czasie „powędrowały” do góry!
  • Czy wiesz, że... glutaminian sodu ma smak? Tak, nosi on nazwę „UMAMI”, czasem opisywany jest również jako „rosołowy” lub „mięsny” i jest jednym z pięciu smaków odczuwalnych przez człowieka.
  • Czy wiesz, że... banany mogą świecić w ciemności? Z powodu degradacji chlorofilu prowadzącej do nagromadzenia się fluorescencyjnej substancji na skórze owocu, banany świecą pod wpływem promieni UV.
  • Czy wiesz, że... największa cukinia ważyła 65 kg i została wyhodowana w Anglii!
  • Czy wiesz, że... banany nie rosną na drzewach i są jagodami? Bananowce są ogromnymi bylinami, zamiast pnia mają prostą, liściastą łodygę, która wydaje kwiaty i owoce.
  • Czy wiesz, że... kokos ma oczy? Każdy widział charakterystyczne oczka na orzechu kokosowym, co ciekawe jedno z nich to miejsce, gdzie skorupa jest cieńsza, żeby młody kokos swobodnie mógł kiełkować.
  • Czy wiesz, że... sposób chowu kur wyczytasz z … jajka. Pierwszy symbol na numerze wybitym na jaju oznacza sposób chowu kur, od których pochodzi, 0 - chów ekologiczny, 1 – wolny wybieg, 2 - chów ściółkowy, 3 – chów klatkowy. Im niższa cyfra tym kurki mają lepsze życie!
  • Czy wiesz, że... okara, to są pozostałości stałe po zrobieniu mleka sojowego. Okara zwiera mało tłuszczu, dużo błonnika i tyle samo białka co brązowy ryż. Możesz ją użyć do wykonania sernika, pizzy lub innych potraw zwłaszcza wegańskich.
  • Czy wiesz, że... świeży imbir wspomaga trawienie, zmniejsza łakninie, przyspiesza proces odchudzania. Według medycyny indyjskiej - ajurwedzie imbir "wznieca trawienny ogień", przyspiesza metabolizm. Enzymy zawarte w nim zwiększają ilość śliny i enzymów trawiennych.
  • Czy wiesz, że... konjac, to składnik dietetycznych dań znanych w Japonii od wieków. Jadalny korzeń wykorzystywany jest do wytwarzania mąki i makaronu. Makaron konjac jest źródłem błonnika roślinnego zwanego glukomannan. Zawarte w nim włókna pokarmowe hamują wchłanianie tłuszczów i cukrów oraz absorbują wodę. Daje uczucie sytości na kilka godzin. Zawiera on o 95% mniej kalorii od zwykłego makaronu (w 100g makaronu konjac jest tylko 9 kcal). Jest on wymarzonym produktem dla osób dbających o linię i chcących pozbyć się nadmiaru kilogramów. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i innych składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
  • Czy wiesz, że... Cykoria to warzywo zimowe, uprawiane z dala od światła. Uważane kiedyś za roślinę magiczną, ze względu na swoją bladość i kruchość. Używana przez osoby parające się czarną magią wzbudzała w ludziach obawy. Do dnia dzisiejszego funkcjonuje stwierdzenie "mieć cykora" co oznacza bać się. Warto ją włączyć do diety, dobra zarówno jako przekąska jak i składnik sałatek lub surówek. Pobudza apetyt i wątrobę do wydzielania większej ilości żółci. Poprawia trawienie, funkcjonowanie nerek. Skarbnica potasu, magnezu, fosforu, żelaza, witaminy B1, B2 i kwasu foliowego.
  • Czy wiesz, że... Austriacy, Niemcy, Francuzi, Szwajcarzy zjadają 2,4 kg miodu / osobę rocznie. Amerykanie 3,2 kg miodu / osobę rocznie. A w Polsce tylko rocznie przypada 0,21 kg na jedną osobę.
  • Czy wiesz, że... czystek, to skarbnica polifenoli, w 100 gramach produktu jest 7,39 gram polifenoli, to bardzo dużo. Mamy zatem do czynienia z prawdziwą bombą polifenolową. A jak wiemy polifenole, to są związki naturalnie występujące w roślinach, stanowią największą grupę naturalnych przeciwutleniaczy, które wykazują dobroczynne działanie na organizm ludzki. Pijmy na zdrowie.
  • Czy wiesz, że... Za czasów naszych babć olej lniany był stosowany na porządku dziennym. Dlatego ludzie w tamtych czasach byli zdrowi, silni i odporni.
  • Czy wiesz, że... Największa cytryna na świecie ważyła aż 5,26 kg? Rekordzistka wyrosła w Izraelu w 2003 roku i została wpisana do Księgi Rekordów Guinnessa.
  • Czy wiesz, że... wrzucając korek od wina do gotującego się kalafiora, ograniczysz brzydki zapach, który wydziela się podczas tej czynności?
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyDomowe ciasto na pizze orkiszowe z ziołami
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Domowe ciasto na pizze orkiszowe z ziołami

Domowe ciasto na pizze orkiszowe z ziołami

Dorota Wdowińska - Rozbicka

Rodzaj posiłku: ciasta, danie główne, pieczywo, zapiekanki

Kuchnia (region): polska, włoska

Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko

Użyte składniki: wegetariańskie

Zawiera: gluten, orkisz

8 osób lubi to
7 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

120 min. 4 porcje

Składniki:

mąka orkiszowa jasna bio typ 700 - 500 g
drożdże świeże - 5 dag
sól himalajska - 1 łyżeczka
cukier - 1 łyżeczka
ciepła woda - 250 ml
oliwa - 4 łyżki
listki świezych ziół np pietruszki, bazylii, oregano, kolendry - 2 garści

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Ja najbardziej lubię wyrabiać to ciasto w maszynie do pieczenia chleba albo robotem planetarnym z nakładką - hakiem do wyrabiania ciasta.




KROK 2:  W ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier, dodajemy pokruszone drożdże, mieszamy i odstawiamy aż zaczną rosnąć.
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól i oliwę, zioła oraz zaczyn drożdżowy, który zaczął rosnąć.

Mieszamy wszystko, wyrabiamy ciasto aż zacznie odchodzić od ręki - powinno być elastyczne, miękkie.
KROK 3:  Tak przygotowane ciasto zostawiamy w misce przykrytej ściereczka do wyrośnięcia.

Kiedy ciasto podwoi swoją objętość, wyrabiamy je jeszcze minutkę i jest gotowe do przygotowania z niego dania.
8 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA DROBNA 1 kg - BOGUTYN

    Więcej o produkcie na stronie

    SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA DROBNA 1 kg - BOGUTYN

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN BIO 500 ml - BIO PLANETE

    Więcej o produkcie na stronie

    OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN BIO 500 ml - BIO PLANETE

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY DEMERARA BIO 500 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY DEMERARA BIO 500 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MĄKA ORKISZOWA TYP 700 BIO 1 kg - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    MĄKA ORKISZOWA TYP 700 BIO 1 kg - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • NATKA PIETRUSZKI ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 35 g)

    Więcej o produkcie na stronie

    NATKA PIETRUSZKI ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 35 g)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • DROŻDŻE ŚWIEŻE BIO 504 g (12 x 42 g) - BIOREAL

    Więcej o produkcie na stronie

    DROŻDŻE ŚWIEŻE BIO 504 g (12 x 42 g) - BIOREAL

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika Dorota Wdowińska - Rozbicka

  • Babka drożdżowa z czekoladą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Domowy izotonik z zieloną herbatą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Ciastka owsiane daktylowo - karobowe

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Krupnik wegetariański

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Lemoniada brzozowa

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Wegańskie curry z kalafiora i fasoli z tamaryndowcem, masłem orzechowym i kokosem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pierniczki daktylowe

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sałatka z kalafiora z kremowym sosem z nerkowców

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Makaron ze szpinakiem i kiełbasą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Domowy susz pokrzywowy

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Słodko - pikantne skrzydełka z grilla

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Tulipany na łące

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sernik z kruszoną posypką

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Stew z marchewki Zero waste

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sałatka z cukinią i tuńczykiem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Zupa pomidorowa zabielana mlekiem owsianym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Smoothie arganowe

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Wegańska sałata z mango i serowym sosem słonecznikowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Zielone naleśniki z matcha

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Gryczano orkiszowa pizza z cukinią, fetą i konfiturą borówkową

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kotlety z topinamburu z furikake

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Łosoś Ras El Hanout

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Letnia mizeria z tahini

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Taco z kolorowym farszem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Krakersy z siemienia lnianego

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Racuchy drożdżowe

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Ciasteczka z sezamem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Karnawałowe kwiatki

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Ciasto drożdżowe do odrywania

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kurczak pieczony w całości

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Czarna komosa na słodko z owocami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kotlety z kaszy jaglanej ze szpinakiem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Ryż na mleku z jagodami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Gryczano - orkiszowe babeczki z porzeczkami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Barszcz ukraiński z botwinką

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Wegańskie kotlety z pieczonych buraczków z jagłami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Orkiszowy makaron z białym sosem kalafiorowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Graham drożdżowe z rabarbarem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Żurek gryczany z kiełbasą parzoną i jajkiem - bezglutenowy

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kaszka manna orkiszowa

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kaszka manna na mleku sojowym z kurkumą, imbierm i inuliną

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Tarta ze szpinakiem na pełnoziarnistym cieście

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Tarta amarantusowa z nadzieniem sojowo gryczanym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Krem z  warzyw z pieczonym łososiem i karmelizowanym porem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sałatka z dressingiem paprykowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Zimowa sałatka z pekinką, kukurydzą, paluszkami krabowymi i majonezem z kalafiora

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Klopsiki w sosie koperkowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Fit sałatka z pieczonym dorszem i glonami morskimi

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sernik na herbatnikach

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Letnia sałatka z dressingiem kokosowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Ciasto z karobem - wegańskie, fit

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pulpeciki w sosie pomidorowym z fasolką szparagową

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Wegetariańskie drożdżówki orkiszowo - jaglane

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Drożdżowy wieniec

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Mizeria orzechowa

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Omleciki owsiano daktylowe - 3 składnikowe

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Duszona papryka nadziewana mięsem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Surówka po meksykańsku

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Grzaniec bezalkoholowy z suszonych owoców

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Duszona kapusta włoska z fasolą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Jaglany krupnik ze strączkami i pokrzywą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Zielony koktajl jabłkowo - kokosowy z maca

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Placki ziemniaczane z brokułem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Super koktajl warzywno owocowy ze stewią i białą chia

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Krem budyniowy do ciast i tortów - bez nabiału, bez glutenu

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Wzmacniający koktajl gruszkowy z selerem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Dynia w occie z rozgrzewającymi przyprawami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Jesienne pizzerinki z leczo

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pizza biało czerwona

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Twarożek z amarantusem i duszonymi jabłkami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Letnia zupa kokosowa ze szparagami i szpinakiem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Dary lata - ocet pomidorowo jabłkowy

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Jajka na ziołowym posłaniu

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Śledziki z papryką, cebulką i rodzynkami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Jajka faszerowane szpinakiem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Czerwony napój wzmacniający siły witalne

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Bezglutenowe muffinki makowe

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Dwa rodzaje pierogów z twarogiem i dynią

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Bezglutenowy, wegański budyń czekoladowy z bananami i jagodami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Napar wzmacniający i uodparniający

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Czarne risotto

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pasztet roślinny z białych warzyw i kaszy

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Warzywny pasztet z quinoa

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Surówka z kiszonych buraków i cytrusów z cebulką i ostropestem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Letnia cukinia grillowana

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pomarańczowa babka bezglutenowa

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Cukinia z kiełbasą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Leniwe z cynamonem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Zielony koktajl bananowy z jarmużem i herbatą matcha

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Perełki tapioki na mleku kokosowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Barszczyk czerwony z fasolką pinto

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Lekki sernik z konfiturą jagodową

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Schabowe w panierze bezglutenowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Hokkaido pieczona z twarożkiem, czarnym sezamem i syropem klonowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Wieprzowina w grzybowym sosie

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Breakfast bowl

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sałatka z cykorii z awokado i solą sezamową Gomasio

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Ziemniaczki z piekarnika Fit

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Basmati stir fry

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sałatka z gruszkami w occie

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Fit tarta orkiszowo amarantusowa z cebula i makiem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Wegetariański barszcz biały

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Paluszki grissini z topinamburem i pokrzywą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Surówka ze spaghetti marchewkowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Tabule z listkami rzodkiewki, migałami, pomarańczą i kurczakiem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Granola świąteczna

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Lekkie curry z jarmużem, młodą kapustą i ogórkiem małosolnym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Smoothie z mlekiem owsianym i orzechami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Postna fasola biała z cebulką

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Bavette w sosie pomidorowo kokosowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Mleko owsiane

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Rozgrzewające kotleciki jaglano dyniowe z maca i ciecierzycą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Ryż basmati cukiniowy Zero waste

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Twarożek z ksylitolem, kruszonym ziarnem kakaowca i konfiturą z dyni

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sałatka śledziowa bez nabiału

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pasta z batatów z masłem migdałowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Orkiszowe pankejki drzewka dla dzieci

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Botwinka z groszkiem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kluski ziemniaczane z tapioką

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Surówka z buraków z sosem chrzanowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Chipsy z pomidora

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Letni super koktajl dla zdrowia i urody

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kasza gryczana jak łazanki z kapustą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Spaghetti z marchewki

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kapusta włoska duszona z żeberkami wędzonymi

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • PIerniczki imbirowe

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Bezglutenowe pancakes z cukinii

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kaczka w Ras el Hanout

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
Zobacz więcej przepisów
Six chats dans la cuisine ☺
Six chats dans la cuisine ☺ powiedział/a:
Robię podobne ☺
25.08.2018, godz. 11:20
Dorota Wdowińska - Rozbicka
Dorota Wdowińska - Rozbicka powiedział/a:
25.08.2018, godz. 19:06
gosia56
gosia56 powiedział/a:
Super pomysł ;)
27.01.2019, godz. 18:34
Dorota Wdowińska - Rozbicka
Dorota Wdowińska - Rozbicka powiedział/a:
dziękuję :)
30.01.2019, godz. 10:41
paulina2157
paulina2157 powiedział/a:
Świetne, zabieram do ulubionych
05.04.2019, godz. 11:36
aguchaka
aguchaka powiedział/a:
inspirujące, warte wykorzystania w przystawkach
05.04.2019, godz. 11:50
annaeko
annaeko powiedział/a:
super takie ziołowe ciasto
17.06.2019, godz. 12:34

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Szpinakowe naleśniki z kiełkami mung i boczniakami

Szpinakowe naleśniki z kiełkami mung i boczniakami

Anita Zegadło - AZgotuj
8 9 15 min
Mleko owsiane

Mleko owsiane

Dorota Wdowińska - Rozbicka
16 22 180 min
Gulasz afrykański

Gulasz afrykański

wegeweda
12 12 40 min
Parmezanowe gnocchi z sosem paprykowo - pomidorowym

Parmezanowe gnocchi z sosem paprykowo - pomidorowym

Anita Zegadło - AZgotuj
6 6 60 min
Masala z bakłażanem, kalafiorem i ryżej jaśminowym i lekka, zielona sałatka.

Masala z bakłażanem, kalafiorem i ryżej jaśminowym i lekka, zielona sałatka.

wegeweda
8 6 25 min
Zakwas żytni do wypieku chleba i bułek

Zakwas żytni do wypieku chleba i bułek

Anita Zegadło - AZgotuj
6 7 0 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Nowe produkty
    • Kulinarne ABC
    • Wiemy co jemy
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło - AZgotuj
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).