Domowe ciasto na pizze orkiszowe z ziołami
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: ciasta, danie główne, pieczywo, zapiekanki
Kuchnia (region): polska, włoska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, drożdże, orkisz
Składniki:
drożdże świeże - 5 dag
sól himalajska - 1 łyżeczka
cukier - 1 łyżeczka
oliwa - 4 łyżki
listki świezych ziół np pietruszki, bazylii, oregano, kolendry - 2 garści
Sposób przygotowania:
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól i oliwę, zioła oraz zaczyn drożdżowy, który zaczął rosnąć.
Mieszamy wszystko, wyrabiamy ciasto aż zacznie odchodzić od ręki - powinno być elastyczne, miękkie.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.