Tarta amarantusowa z nadzieniem sojowo gryczanym
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: lunchbox, pieczywo, przystawki i przekąski, śniadanie, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, soja, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
mąka orkiszowa razowa typ 1850 - 20 dag
sól himalajska - 1 łyżeczka
masło ghee - 3 łyżki
jogurt sojowy naturalny - 400 ml
ugotowana kasza gryczana biała - 1 szklanka
cynamon cejloński - 1 łyżeczka
papryka czerwona - 1 szt.
cebula - 2 szt.
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Zaczynamy dodawać wodę i wyrabiamy gęste, elastyczne ciasto.
Ciasto rozwałkowujemy, wykładamy nim foremkę na tartę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.