![Tarta amarantusowa z nadzieniem sojowo gryczanym](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-09/11856-photo-main.jpg)
Tarta amarantusowa z nadzieniem sojowo gryczanym
![](/cache/a32x32/files/users/1106-avatar-1654041772.jpg)
Rodzaj posiłku: lunchbox, pieczywo, przystawki i przekąski, śniadanie, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, soja, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
mąka orkiszowa razowa typ 1850 - 20 dag
sól himalajska - 1 łyżeczka
masło ghee - 3 łyżki
jogurt sojowy naturalny - 400 ml
ugotowana kasza gryczana biała - 1 szklanka
cynamon cejloński - 1 łyżeczka
papryka czerwona - 1 szt.
cebula - 2 szt.
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Zaczynamy dodawać wodę i wyrabiamy gęste, elastyczne ciasto.
Ciasto rozwałkowujemy, wykładamy nim foremkę na tartę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.