Pulpeciki w sosie pomidorowym z fasolką szparagową
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, Wielkanoc
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, strączkowe, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
czosnek ząbek - 1 szt.
oliwa - 3 łyżki
oregano do smaku
pomidory siekane w puszce - 2 opakowania
sól do smaku
fasolka szparagowa - 350 g
mięso mielone - 500 g
jajko - 1 szt.
kasza manna - 3 łyżki
ser zółty starty - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
Dodać pomidory, tyle samo wody (nalewając w puste puszki po pomidorach), przyprawy, przeciśnięty czosnek oraz fasolkę szparagową. Gotować ok 10 minut.
Wszystkie składniki na pulpety wymieszać. Formować małe pulpeciki, układać na talerzu obok.
Wkładać je delikatnie do sosu, próbując układać w kołach wokół obrzeża garnka.
Dusić pulpety ok 30 minut na wolniutkim ogniu pod przykrywką.
Podawać z ryżem, makaronem, kuskusem czy innymi ulubionymi dodatkami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.