Zupa pomidorowa zabielana mlekiem owsianym
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: lunchbox, zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie,
Składniki:
oliwa z oliwek bio - 2 łyżki
marchew - 2 łyżki
seler korzeniowy - 100 g
czerwona soczewica - 1 łyżka
koncentrat pomidorowy bio - 200 g
liśc laurowy - 1 szt.
sól himalajska do smaku
pieprz do smaku
ksylitol - 1 łyżeczka
sok z cytryny - 2 łyżki
mleko owsiane - 1 szklanka
Dodatkowe informacje:
Zupa pomidorowa zabielana mlekiem owsianym wyszła pyszna! gęsta, zawiesista a przy tym jedwabista, bogata w smaku i sycąca.Sposób przygotowania:
Do cebuli dodajemy warzywa obrane, umyte i pokrojone w kostkę, soczewicę, przyprawy. Zalewamy wodą ok 1-1,5l i gotujemy ok 20 min do miękkości warzyw.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.