Pasta kanapkowa z bakłażana z koperkiem
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): bałkańska, grecka, hiszpańska, polska, śródziemnomorska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: jajka
Składniki:
oliwa z oliwek - 2 łyżki
pęczek koperku - 1 szt.
majonez - 1 łyżka
pieprz do smaku
czosnek granulowany do smaku
ulubione przyprawy do pieczenia bakłażana np przyprawa prowansalska trochę
Sposób przygotowania:
Bakłażany myjemy, kroimy wzdłuż na pół. Każdą połówkę smarujemy łyżką oliwy. Każdą połówkę nacinamy nożem w kratkę tak by nie przeciąć skórki. Oprószamy przyprawą i/lub solą i pieprzem.
Bakłażany układamy na blaszce skórką do dołu. Pieczemy ok 45 min w 200st.
Kromki smarujemy pastą bakłażanową, kładziemy plasterek pomidora i gałązkę koperku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.